top of page
Butterfly on Branch

DE BALANSKLINIEK

De Balanskliniek, een van onze samenwerkingspartners,  is een prachtig  initiatief van voormalig psychiater Bram Bakker en ondernemer Rob Theunissen. Mensen in balans brengen door hen te ondersteunen met de juiste informatie over gezondheid en het vinden van een passende zorgprofessional.

Bij de Balanskliniek willen we mensen helpen op zoek te gaan naar het persoonlijke verhaal achter hun klachten. Zo is niet iedere klacht perse het symptoom van een medische aandoening, maar eerst – en vooral – een uiting van disbalans.

In de huidige gezondheidszorg wordt vooral gewerkt aan de hand van een medisch model. Bij de klachten die iemand heeft proberen deskundigen een diagnose te vinden, die vervolgens zo goed mogelijk – en vooral evidence based – wordt behandeld. Critici spreken zelfs over ‘ziekenzorg’ in plaats van gezondheidszorg. Een groot probleem bij dit systeem is echter het toenemende aantal mensen dat hier niet bij gebaat is. Omdat hun klachten niet van een passende diagnose kunnen worden voorzien of omdat een medische diagnose misschien niet het beste middel is voor hun klachten.

Het huidige zorgmodel werkt uitstekend als de diagnose eenduidig is: een bot is wel of niet gebroken en in een tumor bevinden zich wel of geen kwaadaardige cellen. Maar hoe zwart-wit is de diagnose burn-out? En wat is de eenduidige definitie van een prikkelbare darm? Bij veel gezondheidsklachten vinden we ondanks goede bedoelingen en flinke investeringen in de diagnostiek nooit een eenduidig ziektelabel. Dit wil de Balanskliniek doorbreken.

Mocht je op zoek zijn naar een zorgverlener die kijkt vanuit een integraal, holistisch perspectief, dan kun je op deze site een zorgverlener zoeken die bij jou en jouw hulpvraag past.

Red Ibis_edited.jpg
bottom of page