top of page
pexels-jan-kopřiva-3280908.jpg

Intensive

TRAUMA & BODY ORIENTED LEARNING

Afgelopen dagen heb ik de introductie intensive #bodyorientedlearning gevolgd bij Hilde Bolt en Marijke Levelink Wat een feest!

Via mijn eigen lichaam ervaren wat veiligheid betekent, wat verbinding betekent en hoe je het lichaam kunt volgen als woordeloze gids in je leven.

Heel fijn voor mezelf en tegelijkertijd heel inspirerend om vanaf vandaag al te kunnen gebruiken in mijn eigen trainingen en coachgesprekken.
 

In deze twee dagen ben ik me nog bewuster geworden van de zuiverheid van het kompas dat in ons lichaam aanwezig is.

Daarbij heb ik hele praktische oefeningen geleerd om er makkelijker verbinding mee te maken.

Deze methoden gaan mij helpen zowel privé als in mijn werk.

Verder ben ik onder de indruk van de professionaliteit, hartelijkheid en bevlogenheid van de leiding en gun ik dit iedereen.

Vrolijk, pittig, bevrijdend, confronterend, verdiepend - het was het waard. Tot een volgende keer!

Terugkijkend op 2 prachtige dagen waar ik weer ten volle heb kunnen genieten van het lichaamsgericht werken. Dank allemaal voor deze intensieve ervaring.

Door de combinatie van methodieken vanuit verschillende disciplines en culturen krijg je in deze training op het gebied  van traumaverwerking een kleurrijk en meer volledige palet aan tools mee die je voor cliënten/coachées kunt inzetten. Je krijgt inzichten aangereikt om trauma’s die in het lichaam zijn opgeslagen op te sporen en te releasen. Beweging en dans vormen hierbij een rode draad. Zo fijn!

 

We denken dat we veel over onszelf en ons lichaam weten, maar als je écht de verbinding maakt, ontdek je dat je lichaam je, jouw verhaal vertelt. Tijdens deze Intensive leer je luisteren naar de signalen die jouw lijf je geeft, te voelen wat het nodig heeft. Je maakt als het ware contact met je innerlijke kompas, leert hoe daarop te vertrouwen en te koersen. Ook als professional onderga je de aangereikte methodieken en het werkt echt! Ik heb het helende effect bij de anderen in de groep zien ontstaan. Zelf ervaar ik meer innerlijke rust en heb ik meer energie dan voorheen. 

 

De training is praktisch en down to earth. Hilde en Marijke zijn bevlogen, inspirerende professionals met een missie. In een veilige setting nemen ze je mee naar de lichaamsgerichte wereld. Beide putten uit jarenlange kennis en ervaring en op het gebied van traumaverwerking is de insteek die zij bieden relevant en nodig!

 

 

Een aanrader voor professionals die mensen begeleiden en die zich realiseren dat het lichaam daarin een rol speelt, misschien zelfs wel de hoofdrol.

Trauma, in de zin van 'verwonding' is een wezenlijk onderdeel van de wereld in deze heftige tijd. Veel mensen zijn in het verleden getraumatiseerd of zijn zich niet bewust dat ze gewond zijn en leven vanuit een getriggerde staat. Andere mensen raken getraumatiseerd doordat de wereld gewond en onveilig is.

Deze ontwikkelingen zien we heel direct terug in de grote wachtlijsten in de hulpverlening. Daarnaast lijkt de huidige (cognitief georiënteerde) hulpverlening te weinig aandacht te besteden aan de lichamelijke kant van trauma, die heel wezenlijk is. Trauma heeft immers een hele directe impact op ons hele systeem, mentaal, emotioneel en fysiek. Gedegen kennis over trauma  is juist nu noodzakelijk om de wereld te snappen waar we nu in leven, om onszelf beter te begrijpen (en daarmee ook anderen) en zodoende te weten wat er nodig is om de kwaliteit van leven te verbeteren.

In deze ervaringsgerichte Intensive leer je te kijken door de ogen van trauma naar je eigen leven en dat van de mensen waarmee je werkt. Je leert wat de impact en werking is van trauma, je leert luisteren naar het verhaal van het lichaam en hoe traumasporen te onderzoeken en te verruimen. De basis voor de training is het 'lichaamsgerichte leren', of wel Body Oriented Learning.
Je maakt kennis met diverse werkvormen vanuit verschillende disciplines, visies en culturen; regulier-wetenschappelijk en aanvullend.

Onderwerpen zijn o.a.

- Het lichaam als uitgangspunt en wijze leermeester

- The Wounded Healer

- Traumasporen volgen - Tracking

- Innerlijke veiligheid en bedding

- Triggers als ingang voor verwerking

- Volgen van innerlijke beweging

- Waar woorden tekort schieten

- Niveaus van verwerking - de vele lagen van het fysieke

- Muziek als medicijn

- De schaamte voorbij

Voor wie
Deze ervaringsgerichte Introductie Intensive is speciaal ontwikkeld voor professionals die ervaren zijn in het professioneel begeleiden van mensen (bijvoorbeeld in de gezondheidszorg of somatische zorg) ,die zich willen oriënteren en mogelijk specialiseren in het werken met trauma. Bv. psychologen, psychotherapeuten, coaches, counselors, artsen of fysiotherapeuten, POHGGZ, maatschappelijk werkers en psychosociaal therapeuten)

Waar
Meeuwenveen Accomodaties Havelte (Dr)

Trainers
Drs. Hilde Bolt – Traumadeskundige - Psycholoog-Psychotherapeut (np)
Drs. Marijke Levelink- Androgoog -Coach-Counselor

Kosten
De kosten voor de training bedragen:
€ 395,- (Excl. 21% BTW, inclusief studiemateriaal, introductie zoombijeenkomst)

 

De arrangementskosten bedragen
€ 320,- (Excl. 9% BT
W, 2 overnachtingen, ontbijt, lunches, diners, koffie, thee en snacks)
(+ € 46
,- voor een 1-persoons kamer)

Als je de training wil volgen dan krijg je gratis toegang tot de opnames van het webinar Body Oriented Learning & Trauma door Hilde Bolt van 11 oktober. In dit webinar wordt onder andere dieper ingegaan op wat Body Oriented Learning en Trauma nu eigenlijk is, hoe het mechanisme van trauma werkt, wat verwerking is en wat de niveaus van verwerking zijn en hoe de disconnectie tussen lichaam en het zelf hersteld kan worden.

Heel fijne dagen gehad. Als je geïnteresseerd bent in lichaamsgericht werken aan trauma, een enorme aanrader! Hilde en Marijke zijn liefdevolle krachtige vrouwen met veel ervaring en ieder hun eigen kracht en wijsheid. Ik had nog wel een paar dagen door gewild.

Heel blij dat ik dit mezelf gegund heb.

Het was een geweldige training! Echt een aanrader. Bijzondere ervaringen voor mezelf en die ik kan toepassen in het begeleiden van mijn cliënten, mooie verbinding met de groep en 2 geweldige trainers. Het is gewoon een kadootje voor jezelf.

Het waren twee Intensieve mooie dagen. Met dank aan Hilde , Marijke en alle deelnemers die ieder op hun eigen wijze hebben ervaren wat Trauma & Body Oriented Learning inhoudt. Twijfel niet maar schrijf zeker in voor Januari. Het gaat je veel brengen.

Trauma
bottom of page