Image by Smit Patel

Trainingen

TRAUMA & BODY ORIENTED LEARNING

Niet de arts maar het lichaam geneest de ziekte.

Hippocrates

De Body Oriented Learning Academy verzorgt trainingsmodules voor professionals die zich verder willen verdiepen en verbreden in het werken met Trauma.

 

Deze trainingen zijn opgezet vanuit een breed en integraal perspectief. Dit betekent dat er visies en kennis wordt ingebracht door een geweldig team van professionals op het gebied van trauma vanuit meerdere disciplines, culturele achtergronden en generaties. De gedachte hierachter is dat ieder puzzelstukje een deel van het antwoord  geeft op de puzzel die we te leggen hebben met elkaar op het gebied van trauma, maar ook als mensheid. Op dit moment is de kennis veelal gescheiden. Dit betekent dat we kennisgebieden opdelen, dat we het een boven het ander stellen en dat we daardoor eigenlijk steeds de essentie missen. In deze opleiding willen we zo dicht mogelijk bij de essentie van trauma komen en daarbij zoveel mogelijk mensen aan het woord laten zodat mensen op basis daarvan ook een eigen visie op omgaan met trauma kunnen vormen. De kennis en ervaring die wordt gedeeld tijdens deze training, is afkomstig uit de reguliere wetenschap, maar ook uit oude, oorspronkelijke  geneeswijzen en tradities, culturen en disciplines.


In deze Professional Training Trauma and Body Oriented Learning leer je om vanuit het lichaam te werken met expliciet en impliciet trauma.

 

In deze opleiding brengen we, naast onze eigen visie & ervaring, westerse regulier-wetenschappelijke en complementaire visies over trauma samen.

Onder andere van Onno van der Hart, Suzette Boon, Gabor Mate, Franz Ruppert, Nick Blaser, Peter Levine & Bessel van der Kolk en Bert Hellinger.

Dit vullen we aan met werkvormen vanuit andere disciplines, visies en culturen, waaronder:

Dans - & Bewegingsexpressie, Theater, Muziek, Systemisch werk, Sjamanisme, Maori-healing, Stem- &  Ademwerk, Chinese geneeswijzen en rituelen.
 

Voor wie?
Deze Professional Training is speciaal ontwikkeld voor professionals die ervaren zijn in het professioneel begeleiden van mensen, onder andere in de geestelijke en somatische gezondheidszorg of in het onderwijs, die zich willen specialiseren  of verder willen verdiepen in het werken met trauma: onder andere psychologen, psychotherapeuten, coaches, counselors, artsen of fysiotherapeuten, POHGGZ, haptonomen & -therapeuten, maatschappelijk werkers en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen & psychosociaal therapeuten. Ook mensen die ervaren zijn in het werken met trauma, maar niet specifiek lichaamsgericht hebben leren werken kunnen veel baat hebben bij deze opleiding om zodoende hun kennis en werk te verdiepen.

 

Wat bieden we?

De Professional Training bestaat uit (een- en tweedaagse) trainingsdagen en online webinars en is verdeeld in 3 modules.

Het is voor professionals en geïnteresseerden ook mogelijk om uitsluitend de webinars of losse modules te volgen.

Voor de aanvang van de training maken we tijdens een intakegesprek, afhankelijk van je vooropleiding en ervaring een 'traject op maat'.

Intake

Samen met jou maken we een persoonlijk traject, afgestemd op jouw voorgaande kennis en ervaring. Aan de hand hiervan wordt bepaald hoeveel supervisie en leersessies je nodig hebt. 

Kosten opleiding

Hier vind je een overzicht van de opleidingskosten.

Inhoud Modules

Hieronder kun je meer informatie vinden over de inhoud van de modules en de praktische gegevens.

Voor alle modules geldt dat je  10 % van de trainingsdagen missen.

Je kunt als je deelneemt aan de trainingen een bewijs van deelname ontvangen of je kunt een examentraject ingaan voor het

Certificaat T&BOL- Practitioner

Examencriteria

Mocht je examen willen doen dan dien je het volgende in te leveren:

  • Je hebt in alle modules voldaan aan de aanwezigheidscriteria (10 %).

  • Je hebt de verplichte literatuur bestudeerd

  • Je hebt de vooraf afgesproken aantal leersessies en supervisie-sessies gevolgd,

  • Reflectieverslagen van de trainingsdagen (format)

  • Minimaal 2 trajecten

  • Verslaglegging van 3 sessies module 1, 3 sessies fase 2 en 1 fase 3

  • Het maken van 1 leerverslag van een boek van de aanbevolen lijst

Het examen bestaat uit een eindgesprek met 2 examinatoren over je opgebouwde portfolio.

De opleiding start in september 2022.

 

 

 

 


 

Antelope Canyon

Module 1

DSC03317.jpeg

Module 2

open hands let go of beautiful blue butterflies in the mystical sky.jpg

Module 3

bruine beer